Reizen en buitenland

Travel_header

Reizen en buitenland

Ieder land is anders, iedere cultuur is anders en hoe leuk is het dan om dat vast te leggen? Neem een kijkje in de reizen die ik heb gemaakt en geniet stiekem een beetje mee vanuit huis.

Eind 2016 ben ik 2 weken naar Oeganda geweest om daar vrijwilligerswerk te doen in de weeshuizen. Ik heb geholpen in Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Kampala is een grote, drukke en kleurrijke stad. Terwijl ik de stad binnenkwam vertelde  de reisbegeleider mij meteen dat Kampala bekend staat om hun “traffic jam”, in Nederland bekend als verkeersopstopping. Dit is in mijn ogen zeker waar, er is onwijs veel verkeer en alles rijd door elkaar heen. Naar mijn idee zijn er daar vrijwel geen verkeersregels. 

Ondanks dat ik veel heb kunnen lachen om de grote verkeerschaos daar, schrik je toch wel even als je kleine kinderen langs de weg ziet bedelen om geld. Iets wat daar erg normaal is.  In Kampala leven duizenden kinderen op straat. Ze bedelen, hebben amper te eten en krijgen regelmatig te maken met geweld. Verschillende organisaties proberen te werken aan een betere toekomst voor de kinderen. In de 2 weken dat ik in Kampala was heb ik geholpen bij organisatie Watoto. Watoto is een Nederlandse organisatie die achtergelaten baby’s, kinderen en kwetsbare vrouwen helpt.

Neem vooral een kijkje tussen mijn foto’s om een indruk te krijgen van Kampala, Oeganda. Wil je zelf iets betekenen voor het land? Neem dan contact op met Watoto Nederland!

                                     Klik op de afbeelding voor een vergroting.